Forskning fra Aarhus Universitet, har vist at Aronia saft, kan sænke blodtrykket, reducere glukosekoncentrationen i blodet og reducere LDL kolesterol i blodet.
Silkeborg den 12. april 2003
Igen indlagt på Skejby, de kunne desvære ikke gøre noget, da det var de små blodårer, der var blokeret.
Men det kunne de Kosmiske Eksperter
læs mere.

Den 8. oktober 2014 blev jeg igen indlagt på Sygehuset. Jeg havde ringet til min læge for at få en konsulation , da jeg var svimmel. Han vurderede, at det bedste var at sende mig direkte på  sygehuset, så 10 minutter senere var ambulancen der.
På sygehuset blev jeg undersøgt på "kryds og tværs". Resultat for højt blodtryk og lægen anbefalede, at jeg fik undersøgt mit hjerte (Adenosin-myokardieskintigrafi) og skifte til andre blodtrykssænkende tabletter.
Jeg sagde ja tak til undersøgelsen; men nej tak til andre blodtrykssænkende piller, da jeg tidligerer havde konstanteret bivirkninger ved disse.
Blev hjemsendt den 9. oktober.

Den 27. oktober var jeg til Adenosin-myokardieskintigrafi undersøgelse på Viborg sygehus.

Den 8. november kom så resultatet af undersøgelsen. Den sagde hjertet sundt, blodtryk for højt, få andre blodtryksdæmpene piller.
Jeg ønsker ikke at få andre piller, så heller leve en dag af gangen.

Den 16. december blev svimmel hver gang jeg drejede eller bøjede hovedet.
Målte blodtryk morgen: 198 over 100 puls 84.
Målte blodtryk middag: 178 over 96 puls 80.
Følte at jeg måske nærmede mig min død. Begyndte at rydde op i papirer, aftalere med mere.

Den 17. december var ret så deprimeret, indtil en nær ven kom på besøg. Hun fortalte, at Forskning på Aarhus Universitet har vist, at Aronia saft kan sænke blodtrykket.
Målte blodtryk morgen: 179 over 95 puls 79.
Målte blodtryk middag:  205 over 103 puls 92.
Målte blodtryk aften:     184 over 94 puls 74.
Min dårlige humør forsvandt som dug for solen, og jeg besluttede at prøve en Aronia saftkur. Gik strak ned i byen og købte en flaske med ren Aronia saft.
Besluttede at jeg ville måle mit blodtryk hver dag i en uge og så igen med en måneds mellemrum.


 
Målinger 16 - 23 december:

Systolic gennemsnit: 176,0Diastolic gennemsnit: 96,1

Puls gennemsnit: 84,1
Silkeborg 5.juni 2015 seks måneder senere.
Jeg har nu hver dag siden 17 december taget 30 ml. aronia saft, med det formål at sænke mit blodtryk. Det er faldet til 157 over 90 og pulsen 77. Jeg havde forventet et større fald; men tilgengæld er der andre ændringer der gør, at jeg vil forsætte med at tage Aronia saft hver dag.
Mit imunforsvar er styrket allerede fra dag 1. D.v.s. Jeg har ikke haft influenca, selv om jeg kom sammen med en person daglig, der indenfor de 6 måneder har haft influenca 2 gange. Jeg har ikke været forkølet, selv om førnævnte  flere gange har været forkølet. I de første 5 måneder har jeg ikke kunne gå på trapper, grundet smerter i knæende. Det kan jeg nu.
Og ikke minst af alt, jeg føler mig friskere og ikke så gammel mere.

Erling Madsen