Hvem er jeg / vi ?

Du er tre eksistenser i én. Du kalde de tre eksistensaspekter lige hvad du har lyst til: Fader, Søn og Helligånden; sind, krop og ånd; den udvidede bevisthed, bevisthed, underbevisthed. *

De fleste ved at vi består af de tre dele Ånd - Sind - Krop. Men hvilke af disse tre er jeg / vi. De fleste vil nok svare, at vi er en kombination af alle tre. Er det nu også rigtigt? Lad os se på det ved hjælp af biblen og andre nedfældet dokumenter, samt hvad den alternative verden i dag kan fortælle os.

Hvad Fortalte Jesus til jøderne, da han næsten 2000 år siden, vandrere på jorden?
Jesus sagde blandt andet:

    "I min Faders Hus er der mange Boliger. Dersom det ikke var så, havde jeg sagt eder det; thi jeg går bort for at berede eder Sted.
    Og når jeg er gået bort og har beredt eder Sted, kommer jeg igen og tager eder til mig, for at, hvor jeg er, der skulle også I være.
    Og hvor jeg går hen, derhen vide I Vejen."

    (Johannes 14:2)


Hvem af de tre tænkte han på der skulle bo der? Var det
Ånden - Sindet - Kroppen ?

Ser vi på kroppen, så går den til, når vi dør. Den bliver begravet eller brændt. "Af jord er du kommet, til jord skal du blive". Det kan ikke være kroppen, der er sat plads af til i himmelen. Det er heller ikke i den at troen har hjemme.

Er det sindet? Sindet har plads i hjernen, eller er hjernen. Det er det som styrer hele vores krop, og det meste af hvor tankevirksomhed. Den har i mange mennesker den funktion, at overbevise os om, at der ikke er noget efter døden (det gælder både læge- og videnskabsfolk) Det er logisk, hjernen kan kun overbevises, hvis den får signaler, fra sine sanser, som den kan tolke og forstå.
Hvad sker der med sindet når vi dør? Så snart der slukkes for ilt eller blod tilførelsen til den, går den i stå og alt slettes. Når så kroppen begraves eller brændes så følger hjernen med. Så det kan heller ikke være den der sat plads af til i himmelen.

Ja men så kan det jo kun være Ånden som er dig / mig.
Hvad sker der med ånden, når vi dør? Der er mange tusinder af mennesker, der kort efter at de døde, er blevet genoplivet, og de kan fortælle om hvordan de forlod kroppen, der lå i sengen og kortvarig, så den ligge der, så omgivelserne og menneskene omkring sengen. De forsatte igennem en lys tunnel, hvor de for enden kom ud i meget lyse og smukke omgivelser. Her mødte de afdøde familie eller venner eller et lysende væsen.
Andre så allerede på dødslejet at nære afdøde familiemedlemmer var kommet for at hente dem over i den ikke materielle verden.

Her er vi nu inde på noget, der ikke kan bevises af videnskaben, og derfor det et spørgsmål om tro. Har Jesus ret da han sagde: At hans far havde plads til os alle i himmelen. Tro på det, tusinde vis har berettet om deres nærdøds oplevelser. Eller har videnskaben ret når den siger, at der ikke findes noget efter døden?

Er jeg / vi Ånden, Kroppen eller Sindet ? Du kan finde svaret inde i dig selv.

Sandheden for mig er: Jeg er Ånden og jeg benytter mig af kroppen og sindet når jeg besøger jorden, hvor jeg er for at  lære mig selv at kende.

* Guddommelige Samtaler 1.bog af Neale Donald Walsch.